neljapäev, 8. mai 2008

Joonisfilmid

Elbert Tuganov
„Ott kosmoses”
Nukufilm
1957
OTT ON TEEL KOSMOSESSE, KUID JÕUAB LÄBI RÄNNATA KA MITMEID TEISED KOHAD.
Janno Põldmaa ja Heiki Ernits

„Leiutajateküla Lotte”
2007
Filmi peategelane, koeratüdruk Lotte (Evelin Pang) elab koos oma sõprade kassipoeg Bruno (Antero Ermel) ja jänesepoeg Albertiga (Argo Aadli) suure mere ääres asuvas Leiutajatekülas. Igal aastal korraldavad külaelanikud uute leiutiste võistluse. Üks kuulsamaid leiutajaid külas on Lotte isa Oskar (Lembit Ulfsak). Oskari peamiseks rivaaliks on jänes Adalbert (Peeter Oja). Järjekordse võistluse eelõhtul leiavad Lotte ja Bruno merest vettinud raamatu. Raamatu vahelt ronib välja mesilane Susumu (Elina Reinold), aednik ja judotreener kaugest Jaapanist.

„Tom ja Fluffy”
Janno Põldmaa
1997
Väike küla suure mere ääres. Kaks noort koera, Tom ja Fluffy, on armunud teineteisesse. Nende sõber, leiutajast koer Oskar, on äsja leiutanud suhkrumasina. Külla pöördub tagasi ümbermaailmareisilt vana koer Klaus. Nemad neli, lisaks veel kass Julius ja tiigis elunev ärahellitatud lohe Otto; rott Leo ja väike valge hiireneiu Julia; jänes James, kes ei ole sugugi veendunud, et ta on ikka jänes; väikesed salapärased mehikesed ja helesinised liblikad; putukaema Anna oma kolme vallatu putukalapsega - kõik nad kokku ongi tegelasteks lastele mõeldud humoorikas joonisfilmiseriaalis “Tom ja Fluffy”

„Frank ja Wendy”
Ülo Pikkov
2005
Kaks Ameerika salateenistuse agenti - Frank ja Wendy - on saadetud maailma ohukoldesse nimega Estonia. Estonia on jabur koht, võib-olla isegi veel jaburam kui agendid ise. Frank ja Wendy, kellele maailma päästmine on igapäevane töö, saadavad mängleva kergusega korda nii mentaalseid kui ka manuaalseid vägitegusid. Näib, et lõplikust võidust lahutab neid eimiski, aga võta näpust. Kurjuse telg ei kuiva kokku ja ründab superagente sealt, kust nad seda oodatagi ei oska...



Kommentaare ei ole: